Finalni turnir juniori – Kvalitetna liga RKS

Proteklog vikenda od 27. do 29. maja u Kraljevu je održan finalni turnir Kvalitetne lige RKS u konkurenciji juniora. Na turniru su pored Sloge iz Kraljeva učestvovale ekipe Zemun iz Zemuna, Dunav 2014 iz Apatina i Trijumf iz Niša.

Prvo mesto sa sve tri pobede je ostvarila ekipa Zemuna, dok je drugo mesto osvojio KK Trijumf ispred domaćina KK Sloga. Četvrto mesto je pripalo ekipi Dunav 2014.

Prvi dan turnira su igrali Trijumf – Zemun, gde je Zemun pobedio sa 79:78 i Dunav 2014 – Sloga, a u tom susretu pobedu je odnela Sloga sa 78:71.

Drugi dan turnira je doneo susrete Zemun – Sloga i Trijumf – Dunav 2014. U prvom susretu Zemunci su ubedljivo savladali Slogu rezultatom 90:52 dok je Trijumf boljom igrom u drugom poluvremenu slavio rezultatom 71:59.

Poslednjeg dana turnira Zemun je obezbedio prvo mesto pobedom nad nad ekipom Dunav 2014 rezultatom 77:65, dok je u meču koji je pobedniku doneo drugo mesto Trijumf slavio pobedu nad Slogom rezultatom 80:77.

Najbolji strelac finalnog turnira je Mihajlo Trajković član ekipe Trijumf, dok je MVP igrač Igor Vidačić iz ekipe Zemuna.

Priznanja najboljim pojedincima, medalje i pehare, kao i poklone uručili su gosti turnira:

– Marko Matović, zamenik gradonačelnika grada Kraljeva,

– Uroš Matić, predsednik RKMKS,

– Andrija Dimovski, gen. sek. RKMKS,

– Miloš Mijajlović, komesar 2 MRL Zapad 2,

– Marko Dimitrijević, trener seniora KK Sloga,

– Stefan Matović, kapiten KK Sloga.

Share:

Author: rkmks