Kadeti F4 Novi Pazar – Kvalitetna liga RKS

Proteklog vikenda u Novom Pazaru je odigran finalni turnir kvalitetne lige RKS u konkurenciji kadeta. Na turniru su učestvovale ekipe Mladost 019 iz Zaječara, Žarkovo iz Beograda, Vojvodina iz Novog Sada i domaćin turnira Stari Ras iz Novog Pazara.

Turnir je održan u organizaciji košarkaških klubova Stari Ras i Novi Pazar 2012 i regionalnog Raško Kosovsko – Metohijskog košarkaškog saveza, uz podršku Košarkaškog saveza Srbije i grada Novog Pazara.

Najbolja na turniru je bila ekipa Žarkovo iz Beograda, dok je drugo mesto osvojila ekipa domaćina Stari Ras. Treća je ekipa Vojvodina iz Novog Sada a četvrto mesto je zauzela ekipa Mladost 019 iz Zaječara.

Za najkorisnijeg igrača je izabran Kostić Dimitrije, član KK Žarkovo, a najbolji strelac turnira je Đulović Asim, član KK Stari Ras.

Turniru je prisustvovao i Krstić Nenad, bivši kapiten reprezentacije Srbije a sad potpredsednik KSS za mušku košarku. Turnir je otvorio Matić Uroš predsednik Raško Kosovsko – Metohijskog košarkaškog saveza, dok su dodeli pehara prisustvovali i zamenik gradonačelnika Novog Pazara Novović Igor, Projović Dušan potpredsednik KSS, Popović Bojan Komesar mlađih kategorija KSS, Dimovski Andrija komesar mlađih kategorija RKMKS i Mijajlović Miloš komesar 2 MRL Zapad 2.

Košarkaški klub Stari Ras je položio ispit u organizaciji ovog turnira što su potvrdili čelnici košarkaškog saveza Srbije koji su i obećali da će se i u buduće slični turniri odigravati u Novom Pazaru. Regionalni Raško Kosovsko – Metohijski košarkaški savez duguje veliku zahvalnost košarkaškom savezu Srbije na ukazanom poverenju za organizaciju turnira.

Share:

Author: rkmks