3×3 Kragujevac – Novogodišnji turnir

NOVOGODIŠNJI TURNIR 2022

Kalendarsku 3×3 godinu 2022, kao i po običaju, završavamo organizacijom velikog Novogodišnjeg turnira.

Košarkaški savez Srbije i 3×3 Srbija imaju čast da posle još jedne uspešne basket sezone u kojoj je naša reprezentacija potvrdila svetsku dominaciju (osvajanjem titule na Svetskom i Evropskom prvenstvu) i redovne dominacije naših igrača i timova na svetskom turu a zatim nikad bolje organizovanog domaćeg prvenstva sa nesvakidašnjim finalom Srbije na Trgu Republike opet ozvaniči završetak sezone organizacijom 5. po redu novogodišnjeg turnira. Novogodišnji turnir je od pre 4 godine prepoznat kao najveći basket turnir obzirom da okuplja sve takmičarske kategorije (10) i da se istovremeno odigrava na 3 terena tokom celog dana. Kao prva federacija na svetu želimo i da krunišemo još jednu godinu za nama organizacojom najmasovnijeg turnira u centru Šumadije gde bi se okupilo preko 400 učesnika iz cele Srbije kao i svi relevantni činioci ovog Olimpijskog sporta. Naime, namera nam je da dan pred Novu Godinu u hali „Šumadija Sajma“ u prazničnoj atmosferi sa vama se podsetimo svih naših uspeha u protekloj sezoni ali i najavimo narednu . Iz tog razloga u hali biće postavljena FUN zone gde će se izložiti naša trofeji i medalje u tekućoj godine (titule sa Svetskog i Evropsko prvenstva). I ovaj put biće uključene mnoge takmičaarske kategorije, na vama je samo da odaberete svoju i borite se za bogat nagradni fond.

Ujedno novogodišnji turnir za PRO seniorsku kategoruju predstvaljaće prvu stanicu naše zimske lige koje će obuhvatati ukupno 4 turnira širom Srbije a čiji će pobednik kao i prošle godine nositi slot za FIBA Chellenger sa plaćenim putnim troškovima. Kotizacija za ovu kategoriju je basplatna a broj ekipa ograničen na 12. Takodje, moramo da napomenimo da će seniori po prvi put igrati na novom najboljem svetskom basket terenu marke Enlio koji je sertifikanovon od strane FIBA sa A licencom i koji se upravo koristio na 3×3 WT Finalu u Adu Dabiu.

Predviđene takmičarske kategorije biće: PRO Seniori (od 15.00 sati), Seniori amateri-studenti (od 15.00 sati),  Seniorke, Juniori U18, Juniorke U18, Kadeti U16, Kadetkinje U16, Pioniri U14, Pionirke U14, Mini basket U12 (moguc mix). Za sve navedene ekipe okupljanje je planirano za 30.12.2022. od 12.00 sati, na adresi Save Kovačića BB, Kragujevac, zgrada „Šumadija Sajam“

U nogodošnjoj atmosferi organizator se potrudio da pored prazničnog druženja za sve kategorije kroz sponzorski pul obezbedi vredne novčane i robne nagrade.

Share:

Author: rkmks