Kontrolno – edukativni trening u Kosovskoj Mitrovici

U organizaciji Košarkaškog saveza Srbije i Košarkaškog saveza Kosova i Metohije u Severnoj Mitrovici održan je kontrolno-edukativni trening za košarkašice rođene u periodu od 2007. do 2010. godine.

Delegaciju KSS predstavlјali su potpredsednica za žensku košarku Ana Joković, član Komisije za žensku košarku KSS i potpredsednica regionalnog Košarkaškog Raško Kosovsko Metohijskog saveza Tatjana Živanović i stručni saradnik za rad sa mladim košarkašicama pri KSS Zoran Tir.

Pod stručnim nadzorom Tira i trenera ženskih ekipa ŽKK Trepča i ŽKK Zvečan nova iskustva sticale su devojčice iz Severne Mitrovice, Zvečana i Gračanice, koje su zahvalјujući svojim košarkaškim veštinama zaslužile poziv na ovaj trening.

Potpredsednica KSS Ana Joković zahvalila se domaćinima na pozivu i istakla da je ovo odlična prilika da se na prostoru Kosova još više promoviše ženska košarka. Jokovićeva je navela i da se pomoć KSS pre svega ogleda u mogućnošću mladih trenera sa ovih prostora da sa stručnjacima iz KSS razmenjuju iskustva i to kasnije primene u radu sa devojkama, kao i da će nastaviti da dolaze kad god bude potrebe, što će biti dobar put da se pokrene ženska košarka na ovim prostorima. Ona je najavila da će već u februaru naredne godine pozvati ove devojčice da budu gošće na utakmicama ženske seniorske reprezentacije Srbije protiv Brazila i Australije na kvalifikacionom turniru za SP 2022. u Beogradu.

Generalni sekretar KS KiM Bojan Jakšić zahvalio se delegaciji Košarkaškog saveza Srbije na poseti i ocenio je veoma važnom. Jakšić je podsetio da se ŽKK Trepča prošle godine, posle punih deset godina, uz pomoć lokalne samouprave i sportskih organa sa ovih prostora vratio u Prvu regionalnu košarkašku ligu Jug, gde već beleži zavidne rezultate.

Delegacija Košarkaškog saveza Srbije ovom prilikom je posetila i Manastir Banjska, gde ih je ugostio Iguman manastira otac Danilo.

izvor: kss.rs

Share:

Author: rkmks